Fødsel

Når et nyt menneske kommer til verden, er det vigtigt, vi gør vores bedste for at hjælpe det godt på vej. Her får du vejledning om det, du skal huske i forbindelse med en fødsel.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til kirkekontoret, og ellers er der også rigtig god vejledning at finde på borger.dk.

Fødselsregistrering

En fødsel skal registreres senest 14 dage, efter at den har fundet sted. På den måde bliver dit barn registeret i cpr-registret, og barnet får sit cpr-nummer. Hvis der har været en jordemoder til stede ved fødslen, er det jordemoderen, der anmelder fødslen.

Faderskab

Hvis I er gift 

Hvis I er gift, bliver ægtemanden automatisk registreret som barnets far, når barnets fødsel bliver registreret. I får derved fælles forældremyndighed over barnet.

Hvis I ikke er gift

Hvis I ikke er gift og ønsker fælles forældremyndighed over jeres barn, skal I senest 28 dage efter fødslen udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab. Det gør I digitalt med NemID på borger.dk.

Medmoderskab

Når to kvinder får et barn sammen ved hjælp af assisteret reproduktion (donor), vil den kvinde, der føder barnet, automatisk blive registreret som barnets mor. Den anden kvinde kan blive registreret som barnets medmor. Medmoderskab bliver registreret af Familieretshuset. Læs mere på Familieretshusets hjemmeside.

Navngivning

Et barn skal navngives, inden der bliver seks måneder. Læs mere om navngivning og dåb her.

 

Har I spørgsmål til fødselsregistrering, faderskab/medmoderskab eller navngivning, er I velkomne til at kontakte kirkekontoret.